Den bedste tonic til din gin

Tonicvanden udgør 2/3-3/4 af den klassiske drink Gin & Tonic – alt efter DIN smag.
Det er derfor vigtigt at vælge den rette tonic til den gode gin. Vi ser nærmere på en række tonicvand, der er tilgængelige på det danske marked, og giver et bud på, hvilke gin de matcher bedst med.

En god tonic fremhæver og understreger ginnens mange nuancer i en Gin & Tonic. Samtidig skal den bringe noget helt særligt til drinken, som ginnen ikke kan. Dette helt særlige er traditionelt og historisk set en bitterhed fra kinin og citrus, men det kan også være sødme, vand og sidst men bestemt ikke mindst de skønne bobler.

De seneste 5-6 år har udviklingen indenfor tonicvand taget fart. Det er sket sideløbende med fremkomsten af de mange craft og premium gins. Især lanceringen af Hendrick’s Gin i 2001 tydeliggjorde behovet for tonicvand, der kunne matche de nye ginners høje kvalitet.

Til denne artikel er der fundet en række tonicvand frem, der alle kan købes i Danmark: Schweppes Indian Tonic Water, Doctor Polidori’s Dry Tonic pg Cucumber Tonic-water, Fever-Tree Premium Indian Tonic Water, Miterranian Tonic og Tonic Water , Fentiman’s Tonic Water og Fentiman’s Herbal Tonic Water, 1724 Tonic Water, Gents Swiss Roots Tonic Water, Aqua Monaco Tonic Water, Gasco’s Dry Tonic Water og Indian Tonic.
Vi skal se, hvordan de er til brug i en Gin & Tonic, og hvilke gin de matcher bedst med.